Welkomstbrief van Marc

Het is met grote voldoening dat ik met dit schrijven de website van de pas opgerichte, naar mij vernoemde stichting mag inaugureren. Haar ‘Founding Fathers’ -Dick, Frank, Onno en Rob- zijn wat je noemt echte vrinden die zich het noodlot, dat mij getroffen heeft tijdens mijn natuurwetenschappelijke en natuurbeschermende hoogtijdagen in de Braziliaanse Amazone, enorm hebben aangetrokken (voor meer achtergrondinfo hierover kunt u de elders op deze website aangeboden videoclips bekijken). Mede dankzij hun empatisch vermogen, altruïstische inslag en belangeloze inzet is mijn Nederlands staatsburgerschap en daarmee mijn integriteit hersteld, heb ik kunnen terugkeren naar mijn levensvoedende stek in het hartje van de Amazone (ik woon aan de bosrand van de stad Manaus-AM, Brazilië), en heb ik vorig jaar met elk van hen, uit hun portemonnee bekostigde excursies naar de binnenlanden van de Amazone mogen maken.

Het resultaat daarvan is de MarcvanRoosmalen Stichting en een website die naar wij allen hopen tot een platform zal uitgroeien voor eenieder die begaan is met het lot en de toekomst van de laatste nog intacte regenwouden op onze Moeder Aarde, het fysieke en spirituele welzijn van de globale medemens, het zoeken naar en vinden van een gezonde levensfilosofie, het doorgronden van levensbeschouwelijke vragen en kwesties zoals de evolutie van de menselijke soort en de oorsprong van de menselijke intelligentie, en de geschiedenis van levenswijze, demografie en culturele (r)evolutie van de nog in het Stenen Tijdperk levende moderne mens van zo’n 40-50.000 jaar geleden tot op heden. Dit zijn namelijk allemaal levensfilosofische onderwerpen en kwesties waar ik een levensdoel, inspiratie en (gedeeltelijke) antwoorden en oplossingen voor heb gevonden tijdens mijn nu 35-jarige verblijf en leven in intiem kontakt met het nog ongestoorde, al 70 miljoen jaar zonder de ‘helpende menselijke hand’ evoluerende regenwoud van de Amazone.

Met financiële, organisatorische en geestelijke steun van de Stichting Marc van Roosmalen Stichting en een via deze website (inclusief blog) op te zetten wereldwijd platform, beogen wij deze schat aan wetenschappelijk onderbouwde kennis en ideeën op een voor een groot publiek toegankelijke wijze beschikbaar te maken én de tien jaar geleden door politieke en daarmee samenhangende financiële problemen bruusk afgebroken projekten te kunnen voortzetten en tot een voor het regenwoud en zijn legitieme bewoners -en dus voor elke wereldburger- goed einde te brengen.

MARC G.M. VAN ROOSMALEN

Manaus, 22 april 2012